TERASSIKALUSTEIDEN VALINTA

Pikkuhiljaa kelit ovat lämmenneet. Terassilla tarkenee istuskella vähän pidempiäkin aikoja. Terassikalusteiden valinta saattaa joskus aiheuttaa pulmia. Millaiset kalusteet tulisi valita? Mitä pitäisi huomioida valintoja tehdessä? Lue tästä artikkelista vinkkejä valintaan. 

 Kun suunnittelet kalusteiden hankintaa on hyvä kiinnittää huomiota terassin käyttöön. Onko kalustus tarkoituksenmukainen? Mitä juuri teidän kodin terassilla tehdään ja onko kalustus toimiva siihen?

Erilaisia ulkokalusteita on onneksi nykyään tarjolla vaikka kuinka paljon. Kalusteita hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota niiden mittasuhteisiin ja huoltotarpeeseen. Lisäksi on hyvä huomioida talvisäilytys. Kestävätkö kalusteet olla ulkona ympärivuoden vai pitääkö ne säilyttää suojattuna pakkaselta?

 

 

Kuvassa on terassi, jolla on kalusteita sekä kukkia.

Kalusteiden koko

Kalusteet saattavat vaikuttaa huonekaluliikkeessä mukavan kokoisilta, mutta kotiterassilla ne tuntuvatkin liian suurilta. Isot liiketilat saavat mittasuhteet usein hämärtymään. Hyvä keino on ottaa kokonaismitat omasta terassista/ parvekkeesta / patiosta. Lisäksi kannattaa ottaa mitat siitä kohdasta mihin kaluste olisi tulossa. Mitoittaa ikään kuin maksimimitat kalusteelle. Näiden mittojen avulla on hyvä tutkia kalustevalikoimaa joko etukäteen netissä tai paikan päällä liikkeessä.   

Kalusteiden huoltotarve

Kalusteen huoltotarve on hyvä tiedostaa. Jos et lukeudu niihin ihmisiin, jotka tykkäävät rapsutella, öljytä kalustetta muutaman kerran kaudessa, niin ei kannatta hankkia esimerkiksi tiikkisiä terassikalusteita. Markkinoilla on paljon myös lähes huoltovapaita kalusteita. Näille kalusteille huolloksi riittää pyyhkiminen tai pesu talven jäljiltä.   Tutki siis rehellisesti itseäsi ja tee terassikalusteiden valinta mukaisesti. 

Talvisäilytys

Talvisäilytys voi olla monelle haaste. Ellet omista tilavaa autotallia tai varastoa, jonne kalusteet voi säilöä talven ajaksi. Jos kalusteesi kuitenkin vaativat suojan pakkasilta, niin kiinnitä ostaessasi huomiota kalusteiden kasautuvuuteen tai pinottavuuteen. Onneksi monet kalusteet kestävät myös Suomen talviolosuhteita. Toki niiden kestävyys saattaa ajan myötä kärsiä. Muovirottinki saattaa esimerkiksi hapertua. 

Terassikalusteiden valinta ja sijainti

Yksi tärkeä seikka kalustevalintaa tehdessä on terassin sijainti. Onko terassi paikalla, jonne aurinko paistaa suoraan koko päivän? Vai onko se ilta-auringon puolella? Jos terassille paistaa koko päivän aurinko, on hyvä miettiä myös kalusteiden auringonkestävyyttä. Etenkin pehmusteet haalistuvat nopeasti auringonpaisteessa.  Se, onko terassilla kate vai suoraan taivasalla, vaikuttaa myös paljon kalustevalintoihin. Katettu terassi antaa valinnanmahdollisuuksia runsaammin kuin kattamaton terassi. Kattamattoman terassin pehmusteet on hyvä saada säältä suojaan sateen sattuessa. Niillekin pitää miettiä sopiva säilytyspaikka.   

Terassin käyttötarkoitus

Kun edellämainitut asiat ovat huomioitu, pitää tietenkin vielä miettiä mihin terassia käytetään. 

Nämä kysymykset vaikuttavat valittavien kalusteiden määrään ja sijoitteluun. Sijoittelua miettiessä tarkista, että kulkureitit pysyisivät sujuvina. Ruokapöydän ympärillä on tulisi olla tarpeeksi tilaa. 

Kuvassa terassipöytä, jolla kukka ja kynttilä.

Kuten edellä käy ilmi, on hyvä huomioida monenlaisia seikkoja terassikalusteita valitessa.  Terassikalusteiden valintaan on tarjolla apua, kun kysyy neuvoa asiantuntevilta myyjiltä liikkeessä. Älä siis jää yksin valintoja tehdessä! Toivottavasti sait tästä artikkelista vinkkejä kalusteiden valintaan. Oli itselläsi sitten terassi, patio tai parveke, niin nautitaan niiden tuomasta lisätilasta ja lähestyvästä kesästä! Ota yhteyttä, jos terassikalusteiden valinta tuntuu haastavalta. Ratkaistaan pulmasi yhdessä!